Facebook - Психотерапията - път със сърцеRSS - Психотерапията - път със сърце
Книги

10
Март
Отвъд скритите спомени

„Още преди да се родим и като съвсем малки деца нашият опит със света и с родителите ни е оформил по начини, за който дори не подозираме. В началото мозъкът ни не е бил достатъчно развит, за да разбере преживяванията ни, и затова те са останали в нашето подсъзнание. Днес, като възрастни, някои от реакциите ни в различни ситуации са продиктувани от миналото. Те са се превърнали в автоматични защитни рефлекси, които понякога ни пречат да постигнем онова което желаем.”

 

„Тази книга ви предлага вътрешно изцеление и мъдрост чрез познание, размисли и прозрения, както и начин да промените живота си. Тя не предлага никакъв „метод” освен вглеждането дълбоко в себе си. Мнозина са се опитвали да използват какви ли не системи, за да променят живота си, но без особен успех. Сляпото прилагане на методите ни отдалечава от настоящия момент. Тъй като сме програмирани да вярваме, че можем да разрешим всичките си проблеми чрез действие, в крайна сметка непрекъснато търсим и прескачаме от една „формула”, „учител” или „тайна” на други. Подобни начини за себепознание неизбежно се оказват кратковременни решения и не достигат до дълбините на нашата същност, за да постигнем дълготрайни резултати.

Това не е книга за самоусъвършенстване, нито заместител на вътрешната ви мъдрост- тя е покана да живеете съобразно собствената си осъзнатост.

Всъщност тази книга е напомняне за ОНОВА, КОЕТО ВЕЧЕ ЗНАЕТЕ.”

 Д-р Менис Юсри

 

 
 

Коментари

Copyright ©2011-2017. All rights reserved.