Facebook - Психотерапията - път със сърцеRSS - Психотерапията - път със сърце
Самопомощ

16
Авг
Изпразнете джобовете си

 „Моля ви, запомнете лекува това което сте, а не това което знаете.”

Карл Юнг

Трудно се помни това. Всеки ден се боря с него. Дори когато го разбирам достатъчно добре, за да отворя сърцето си като сюнгер, идва някой близък в беда и аз започвам да изпразвам джобовете си, търсейки нещо, което може да му помогне. Отново и отново обаче единственото, от което тези хора имат нужда, е да отворя сърцето си като сюнгер. Те искат единствено да бъдат чути и прегърнати.

Толкова е лесно да го видим в другите форми на природата. Звездите прегръщат мрака със светлината си. Реките прегръщат Земята с водите си. Ветровете пречистват главите ни от облаци.

Те са учители, които отварят сърцето; неща които са заложени в природата ни и чакат да ги оживим. Те са лек за нас и останалите.

Когато джобовете ми се окажат празни, аз в крайна сметка вдигам рамене и признавам, че не знам какво да правя. Тогава истинската любов влиза в действие.

- Поне веднъж през деня си помислете кой сте вие като жива енергия, не като цел за постигане или препятствие за преодоляване. Почувствайте себе си, без да се оценявате. 

Марк Непо

 
 

Коментари

Copyright ©2011-2017. All rights reserved.