Facebook - Психотерапията - път със сърцеRSS - Психотерапията - път със сърце
За мен

За мен

„Най-дълбоки

са най- простите въпроси.

Къде си роден? Къде е твоят дом?

Къде отиваш?

Какво правиш?

Замисляй се от време на време

върху тях и наблюдавай

как отговорите ти се променят.”

Ричард Бах

  Днес отговорите ми на тези въпроси са: Аз съм Аксиния Илиева Цветанова, родих се (защото съм сигурна, че и аз съм участвала в това тайнство) на 08.07.1968г. в град Варна. Родителите ми ме отгледаха и  обичаха по най- добрия начин на който бяха способни (това e в сила и за вашите родители). Днес вече сама съм си родител и понякога се грижа добре за себе си, понякога не успявам, съвсем като истинските майки и бащи. Започнах да уча психология, за да излекувам своите болки. Нямах очакване, че това ще се превърне в любов за цял живот.  

 Моят дом днес се намира в град Велико Търново, но много често пътувам. Скоро при едно от най- далечните си пътувания осъзнах, че истинският ми дом е Земята. Това ми даде невероятна лекота и усещане за уют, където и да се намирам.

 

Къде отивам? Просто вървя по Пътя си. С всяка крачка която изминавам, усещам, че това ще е едно безкрайно пътуване. Вече се смирих, че няма да има крайна цел, награда или почести. Точно когато си изминал най- стръмната и камениста отсечка и  ти се иска да светне онази табела с надпис: „Аплодисменти” , оставаш разочарован… Да светеща табела има, но там пише отново „Как?”, а под нея стои поредното препятствие.

 

Какво правя?  - Дишам, Обичам, Греша, Осъзнавам, Плача, Тъгувам, Боря се, Пътувам, Създавам, Уморявам се, Отказвам се…и отново Дишам, Обичам, Грешa, Осъзнавам...

Как ли ще се променят отговорите ми след време? Никой не знае! Само трябва да наблюдавам и да участвам във всеки миг от своя живот. Ето затова живеенето е толкова вълнуващо приключение! Няма как да мине без твоето собствено участие!

Copyright ©2011-2017. All rights reserved.